Miksi suosia suomalaisia kohteita lomailussa?

Miksi suosia suomalaisia kohteita lomailussa?

Suomen taloudellista ahdinkotilaa tuskin kukaan kieltää. Työttömyys on hälyttävän korkealla tasolla ja monet lapsiperheet ovat erityisen ahtaalla taloudellisesti. Toisaalta osa kansasta porskuttaa kenties paremmin kuin koskaan. Puhutaan eriarvoistumisesta ja eriarvoisuuden lisääntymisestä, mikä on alkanut herättämään keskustelua myös siitä, onko Suomessa enää mahdollisuuksien tasa-arvoa – onko kaikilla samanlaiset mahdollisuudet esimerkiksi opiskella? Osa perheistä on jo niin suuressa taloudellisessa ahdingossa, etteivät varat tahdo riittää esimerkiksi nuoren lukiokirjoihin, minkä vuoksi lukio saattaa jäädä kokonaan väliin. Lukiossa tarvitaan myös laskin ja muita tarvikkeita – piakkoin esimerkiksi kannettavan tietokoneen hankkiminen lienee välttämätöntä – ellei sitä jo ole.
Miten tämä taloudellinen kurjuustila sitten liittyy kotimaan matkailuun? No, tietenkin siten, että kun matkustamme viettämään lomiamme ulkomailla, viemme samalla myös lomiin käyttämämme rahasummat ulkomaille, eikä tästä rahasta jää mitään kotimaahan. Vuositasolla puhutaan merkittävistä summista. Tästä syystä olisikin tärkeää suosia kotimaisia kohteita lomakohdetta valitessasi! Ehkäpä voisit seuraavalla kerralla suosia vaikkapa paikallista maatilamatkailuyrittäjää, joka toiminnallaan elättää perheensä? Tai kenties voisit valita Kanariansaarten sijaan jonkin kotimaisen lomakohteen?

Suomalaisten lomakohteiden suosimisessa on toinenkin puoli – kun matkustat kotimaassa, tutustutat myös lapsesi samalla oman kotimaansa historiaan ja perinteisiin. Voi olla erittäin mielenkiintoista esimerkiksi vierailla vanhassa sepän pajassa ja nähdä millaisissa olosuhteissa seppä aikoinaan töitään teki – kuinka pimeää pajassa oli ja kuinka vaativat hänen työskentelyolosuhteittensa täytyi olla. Tällaisten tutustumiskäyntien kautta lapset oppivat arvokasta tietoa kotimaan historiasta tavalla, joka jää helposti mieleen. Sanotaan, että matkailu avartaa, mutta usein tunnutaan unohtavan, että tämä pätee myös kotimaanmatkailuun!

Haluaisitko kuulla lisää kotimaisia lomakohdevinkkejä? Jos vastasit kyllä, jatka lukemista eteenpäin – kerromme seuraavassa kappaleessa lisää vinkkejä kotimaanmatkailua silmällä pitäen.

Muita vinkkejä

Elleivät aikaisemmilla sivuilla esittelemämme vinkit napanneet, löydät tästä kappaleesta vielä joukon lisää vinkkejä kotimaan matkailua silmällä pitäen. Nappaa parhaimmat vinkit talteen!

– Särkänniemi on monipuolinen huvipuisto Tampereella.

– Suomen Lappi tarjoaa monia elämyksiä ja kokemuksia. Lähde kalastamaan tai vain nauttimaan luonnosta. Lapin erämaassa voit ottaa kunnon irtioton arjesta. Talvella Lapin laskettelurinteet ovat lyömättömät ja voit myös kokeilla esimerkiksi koiravaljakko- tai moottorikelkka-ajelua. Tai kokeile yöpymistä lumilinnassa. Lappilainen ruoka vie kulinaristin kielen mennessään!

– Kokeile maaseutumatkailua ja lähde tutustumaan suomalaisen maatilan elämään.

– Kokeile erilaisia Saimaan risteilyjä.

– Espoossa sijaitseva Nuuksio on upea luontokohde, jossa voit patikoida ja päästä hetkeksi irti arjesta.

– Kokeile rohkeasti talvella murtomaahiihtoa – hiihtämään pääsee usein jopa kaupungissa, kunhan vain lunta on tarpeeksi.

– Nauti suomalaisen saunan löylyistä ja kokeile talvella avantouintia – jos vain uskallat.

– Tutustu suomalaisten ratkiriemukkaisiin tapahtumiin – kuten kisailuun eukonkannossa.

– Kokeile kodinvaihtoa esimerkiksi toisessa kaupungissa asuvan tuttavasi kanssa – jo kaupungin vaihto vaikkapa viikonlopun ajaksi voi olla kiva vaihtoehto päästä tutustumaan aivan toisenlaiseen elämäntyyliin.

– Käy suomalaisilla perinteisillä markkinoilla ja ihastu markkinatunnelmaan. Markkinoilla myydään usein esimerkiksi perinteisiä viipurinrinkeleitä, jotka ovat monelle suomalaiselle jo lapsuudesta tuttuja herkkuja.

– Hyviä kirpputoreja löytyy monista kaupungeista ja niillä kannattaa kierrellä, jos etsit jotakin edullista ja kierrätettyä itsellesi tai lapsillesi. Erityisen tunnelmallisia ovat kesäaikaan toreilla pidettävät suuret ulkoilmakirpputorit.

– Heureka on kiva kohde lapsiperheille – lähde tutustumaan tieteen kiehtovaan maailmaan tavalla, joka saa myös lapset kiinnostumaan tieteestä. Muutoinkin kannattaa suosia kohteita, joissa lapset pääsevät tutustumaan asioihin ja oppimaan uusia asioita itse tehden ja kokien!