Turun kohteet

Turun kohteet

Turku on Helsingin ohella toinen Suomen tärkeimmistä kaupungeista. Turun historia on mielenkiintoinen ja esimerkiksi Turun linna on vierailun arvoinen kohde. Turussa järjestetään myös keskiaikaiset markkinat, joille kannattaa osallistua, jos olet erityisen kiinnostunut historiasta. Turusta löytyy myös hyvä kylpylä, jossa on mahdollista viettää rentouttava loma upeissa puitteissa. Hyvä vaihtoehto on myös lähteä Turusta laivalla Ahvenanmaalle tai Tukholmaan – nauti päivästä merellä ja joko päivästä Tukholmassa tai vaikkapa pyöräretkestä kauniin Ahvenanmaan upean luonnon keskellä. Esittelemme seuraavissa kappaleissa lyhyesti Turun nähtävyyksiä sekä Turusta lähteviä risteilyvaihtoehtoja. Turku on hyvä kohde joko päivän piipahdukselle tai pidemmällekin vierailulle.

Turun linna

Turun linna on Turun historiallisimpia kohteita – ja kenties eräs mielenkiintoisimmista kohteista. Turun linnassa vierähtää helposti monta tuntia ja se yllättää helposti vierailijan suuruudellaan ja tarjoamillaan nähtävyyksillä! Vankityrmä on kenties linnan eräs mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä ja sen nähdessään voi vain kuvitella, kuinka paljon sinne teljetyt vangit ovat mahtaneet kärsiä. Linna on mielenkiintoinen yhdistelmä tietynlaista kolkkoutta ja upeutta. Turun linna on kohde, joka saa mielikuvituksen helposti laukkaamaan!

Kylpylä

Turun kylpylä on vertaansa vailla. Se tarjoaa oivan rentoutumismahdollisuuden niin lapsille kuin aikuisillekin! Puitteet ovat upeat ja kylpylä sijaitsee lähellä Turun keskustaa, joten rentoutumislomaan on mahdollista yhdistää myös kaikenlaista mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Nauti kylpylän tarjoamista erilaisista hoidoista tai pidä kuntoasi yllä kylpylän kuntosalilla.

Keskiaikaiset markkinat

Turussa järjestetään keskiaikaiset markkinat, joille kannattaa ehdottomasti osallistua, jos keskiajan historia kiinnostaa. Markkinoilla tuntuu melkein siltä kuin olisit päässyt matkaamaan aikakoneella ajassa taaksepäin. Ihmiset ovat pukeutuneet keskiaikaisiin vaatteisiin ja pääset katsomaan keskiaikaisia turnajaisia sekä maistelemaan keskiajalle ominaisia herkkuja. Markkinoilla on mahdollista tutustua esimerkiksi keskiajalle ominaisiin aseisiin. Markkinoiden tunnelma on ainutlaatuinen ja se tempaa sinut helposti mukaansa! Kouluikäisille lapsille markkinat voivat olla mielenkiintoinen tapa oppia maamme historiasta – historian oppitunti, joka ei tunnu oppitunnilta lainkaan!

Risteilyt

– Cruises
Turusta on mahdollista lähteä nauttimaan myös risteilyistä. Ahvenanmaa on lähellä ja se on suosittu esimerkiksi pyöräilykohteena. Ahvenanmaan upea luonto tarjoaa oivat puitteet unohtumattomalle pyöräretkelle ja pääset nauttimaan urheilullisesta lomasta, joka tarjoaa monia mielenkiintoisia elämyksiä. Ahvenanmaalla on erinomaiset mahdollisuudet hyödyntää lomakylien tarjoamia majoitusvaihtoehtoja tai yöpyä edullisesti teltassa. Ahvenanmaa on luonto- ja pyöräilykohde parhaimmillaan ja sinne on Turusta vain lyhyt risteilymatka.

Turusta pääsee risteilemään myös kohti Tukholmaa. Vietä mukava päivä merellä ja lähde tutustumaan naapurimaamme pääkaupunkiin. Risteily on sopiva irtiotto arjesta, jollaisia me tarvitsemme kiireisen arjen keskellä ja Tukholma on juuri riittävän lähellä ollakseen nopea ulkomaanmatkakohde. Risteilyn aikana on mahdollista nauttia erilaisesta hemmottelusta. Laivalla järjestetään esimerkiksi erilaisia esityksiä ja yleensä niistä löytyy lapsille oma leikkihuone, jossa matka sujuu mukavasti leikkien ja pelaten, Usein risteilyn aikana järjestetään lapsille erilaisia kilpailuja, joihin osallistuminen voi tuntua lapsista erityisen jännältä.

Tukholma tarjoaa hyvät shoppailumahdollisuudet ja lapsiperheille se on erityisen lapsiystävällinen kaupunki. Esimerkiksi Junibacken on mukava kohde lapsiperheille. Junibackenissa lapset pääsevät sukeltamaan Astrid Lindgrenin satujen maailmaan. Peppi Pitkätossun talossa leikkiminen on lasten mieleen ja talo on niin kivasti toteutettu, että se on aikuisenkin mielestä hauska. Junibackenista löytyy myös vaihtevia näyttelyitä sekä oma ravintola, jossa on mahdollista haukata purtavaa kesken leikkien.

Junibackenin läheltä löytyy toinen mielenkiintoinen kohde, joka kiinnostaa niin aikuisia kuin lapsiakin. Tämä kohde on Vasa-museo, josta löytyy kauan sitten uponnut Vasa-laiva. Laiva on upea näky ja sen nähdessään voi kuvitella, kuinka merimiehet ovat liikkuneet sen kansilla ja kuinka he ovat varmastikin epätoivoisesti pyrkineet estämään Vasan tuhon.